miercuri, 12 februarie 2014

Şi... a venit.

O aşteptam cu nerăbdare, să o alăturăm frăţiorului mai vârstnic, Puch-ul 5/6 hp din 1907. Şi a venit, nu s-a lăsat foarte mult aşteptată, semn că o să-i placă la noi în colecţie.
Pe scurt, acum 2 săptămâni, un domn din Germania a postat pe ebay.de o licitaţie cu o motocicletă găsită într-o casă pe care a moştenit-o de la mătuşa sa. Am văzut-o împreună cu Gabi şi ne-am îndrăgostit iremediabil de aceasta motocicletă mică, dar sufletistă. Ne-am luptat la licitaţie cu germani, austrieci, spanioli şi totuşi, în urma unei sume considerabile pentru piaţa moto de la noi, am achiziţionat-o, săptămâna trecută ocupându-ne de formalităţile de aducere în România.
Este vorba de un Zundapp EM 249, fabricaţie 1925 - astfel, în colecţia motocicletedeepoca.ro vine a doua motocicletă ca vechime din ţară. 

Aici este o fotografie din prezentarea licitaţiei

Şi aici sunt fotografii de azi dimineaţă, după ce am băgat-o în dubă să o aducem acasă.


Acum, la momentul postării, împreună cu prietenul nostru Iulian Căsălean (un alt mare cunoscător al tainelor motocicletelor de epocă), vă salutăm din garaj, în timp ce ne minunăm la Zundappel, căutăm soluţii pentru restaurarea diverselor piese componente şi încercăm să o şi pornim.
Aceasta este a doua motocicletă valoroasă pe care reuşim să o aducem în ţară în ultimii 2 ani, dupa Harley-ul WLA 1942. Sperăm ca şi alţi iubitori să ne urmeze exemplul, iar micimanii să-şi înăbuşe propriile frustări şi să aprecieze efortul.
Până atunci, la bună vedere!