duminică, 1 mai 2011

Phoenix



Cu bucurie va anunt ca in familia motocicletedeepoca.ro si-a facut aparitia o adevata rara avis in terra, o motocicleta care cred ca isi primeste pe merit supranumele de Phoenix, intrunind toate conditiile care sa sprijine aceasta afirmatie. Prietenul nostru Vlad Sovarel (cu sprijinul editorilor motocicletedeepoca.ro si automobilia.ro) a reusit o remarcabila achizitie de la dl. Tudor Vicol (ii multumim pe aceasta cale pentru modul deosebit in care a reusit conservarea originalitatii motocicletei), o motocicleta de front, un NSU 251 OSL WH produs in 1943, care prezinta majoritatea pieselor originale, exceptia constituind-o cateva piulite si tampoanele de cauciuc de pe rezervor (avem speranta sa le gasim).

Exemplarul prezentat are culoarea originala, un bej cu usoara tenta verde (o sa revin cu RAL-ul), trecerea timpului determinand modificarea acesteia intr-un verde usor deschis. Phoenix are un numar de 22683 km inscrisi pe kilometrajul Veigel, iar noi ii consideram ca fiind reali, anii razboiului precum si perioada imediat postbelica neindemnand lumea la calatorii de placere.

In afara pieselor de mai sus, alte piese de rezistenta de pe motocicleta, pe care de putine ori le gasim in stare buna, stare de functionare, sunt:



  • stopul Bosch, o adevarata delicatasa pentru iubitorii motocicletelor clasice, stopul neprezentand caracteristica civila a luminii rosii pentru frana, doar pentru pozitie


  • seile Drilastic, intr-o stare perfecta (se pot observa in fotografiile de mai sus)




  • claxonul Bosch;



  • placuta originala de pe cadru cu seriile corespondente de motor si cadru, intr-o stare excelenta;

comutatorul de pornire de pe rezeror, piesa specifica doar anului 1943;



Mai sunt multe lucruri de prezentat despre motocicleta, dar acestea isi vor gasii locul intr-un episod viitor, in care voi prezenta si cum am pornit motocicleta noaptea pe la 12, un moment entuziasmant, nerezistand sa nu il sun pe Vlad sa ii impartasim sunetul.

Un comentariu:

  1. Excelenta motocicleta! Puteti pune si detaliile tehnice ale fabricantului?

    RăspundețiȘtergere