miercuri, 5 martie 2014

O curiozitate

Probabil plictisiţi de restaurările din ateliere, confraţii polonezi s-au distrat şi au creat din piesele replică pe care le tot construiesc un BMW rusesc. În fapt, este o "atingere" a modelelor R52/R62, iar pentru ca această curiozitate să apară pe piaţă, s-au folosit componente de la mai multe motociclete. Cadrul este de BMW (modificat în partea de spate pentru grupul de Dnepr), rezervorul este de BMW, roţile sunt de M72 militar, furca este de Indian, aripile, rezervorul, farul, ghidonul, portbagajul sunt de BMW. Atenţie, vorbim numai din piese manufacturate acum (replici ale celor originale).
Motorizarea comună este de K750 sau de K650 (varianta Dnepr pe 6v). Cutia de viteze (modelul cu filtru ciupercă, cu marşarier) şi grupul de viteze provin de la aceeaşi motocicletă - rusescul sau mai bine spus defunctul ucrainian Dnepr.


Barca ataşului este o replică de Stoye iar cadrul de ataş este de Dnepr.


Astfel de motociclete sunt oferite la un preţ de vânzare de 6.000 de euro în târgurile vestice, dar nu pot fi înmatriculate (nefiind omologate), definiţia lor fiind aceeaşi din titlu - o curiozitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu