miercuri, 15 septembrie 2010

Motiv de satisfactie?

Ma, habar nu am ce sa va scriu la povestea asta. Poate doar ca aseara eu si Gabi ne-am mai luat un of de pe inima sau am mai salvat macar un motor de motocicleta de la o moarte sigura si lenta. Va povesteam in mai, in episodul "Bemvenipra IV", ca am mai gasit la un baiat de la tara din apropierea Capitalei un alt BMW de politie, cumparat de acesta de la Remat. Motocicleta nu se afla intr-o stare buna, motorul avea blocati segmenti, nu am reusit sa o pornim atunci cand am mers la ea, iar despre pret nu vreau sa va povestesc, omul se lansase in ideea "Bmw-ului de politie care face o avere si nu mai are nimeni in tara asa ceva". Trebuie sa-i multumesc tinerelului meltean roman ca si-a batut joc de o motocicleta cumparata intr-o stare buna de la Remat via Politie, ca a tinut-o afara fara sa puna macar o folie pe ea, ca nu i-a invartit motorul sau nu a miscat-o prin curte macar de 2,3 ori pe an (cand vad exemplare din astea incep sa apreciez persoanele in varsta la care mai gasesc motociclete si care le adapostesc sub un maldar de folii, paturi si table, macar stiu ca in motorul ala nu gasesc vreo minunatie de baltoaca), ce mai, trebuie sa ii multumesc si pentru nesimtirea cu care ne-a tratat si minciunile pe care ni le-a servit atunci cand l-am mai sunat sa-l intrebam despre motocicleta.
Sincer sa fiu, atat eu cat si Gabi ne luasem gandul de la ea, pana cand printr-o intamplare de imprejurari fericita m-am intalnit cu un fost coleg de munca care am aflat ca locuia in aceeasi comuna, in vecinatatea aproximativa a bezemeticului proprietar. Cu multa persuasiune, l-am convins pe coleg sa intre in vorba cu tatal proprietarului, nu as putea sa va spun de cate ori nu l-am frecat pe om la cap in ultimele 2 saptamani, acesta reusind pana la urma sa obtina motocicleta contra unui pret mai mic decat cel care ne fusese cerut noua, dar mai mare oricum decat valoarea motocicletei in sine. Bineinteles, a nu stiu cata oara in ultimii ani, am alergat pe la prieteni, ne-am imprumutat de bani, am furat si din bugetul familiei si ne-am dus sa ne ridicam marfa de la coleg din curte.

Bujiile le-a dat Gabi destul de greu afara azi-noapte, a pus ulei in capul pistoanelor, o sa incepem sa lucram si la Nipra lui. Oricum, suntem destul de in urma cu ce ne-am propus anul asta, si de multe ori nu din vina noastra. Parca nu mai terminam odata reparatiile astea, sa ne mai si plimbam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu