joi, 20 mai 2010

Coruptia la romani

Sau cum printre atatea motoare bavareze si-a facut loc un rusnac.
In sfarsit, am reusit. Am reusit sa il corup pe Gabi, sa isi cumpere un Nipru MT16, (motocicleta cu tractiune pe atas), rusnacul rumand a fi dotat pe viitor cu un motor de BMW, cel mai probbil de R80/R100.
Povestea, simplista de altfel, a decurs f normal. Incitat de ideea mea de a avea o moto cu atas pe care sa o folosesc des, Gabi mi-a spus ca vrea si el si un MT16. Luni, pe 17 mai, am vazut un anunt, pe un site cu profil moto--pro-bike--, cu un Nipru MT16 de vanzare, l-am sunat pe om si dupa aproximativ 5 minute de discutie telefonica am stabilit detaliile legate de cumparare.
Miercuri la pranz am fugit si eu si Gabi de la servici si in jurul orei 17.00 eram la Focsani, am stat de vorba cu Edi (un tip f. parolist si de gasca), cel care ne-a vandut motocicleta, si in juma de ora motocicleta era pe platforma. Pe drum toata lumea se uita la magaoia de pe platforma, ca doar e "motocicleta din aia veche de razboi". Bineinteles, pe unde ne-am oprit pe traseu, ni s-a spus de diferite persoane ca si ei stiu un Zundapp sau un BMW de razboi cu afetul de mitraliera pe atas. Ahh, daca ar stii saraci nemti ca la noi a mai ramas cel putin jumate din industria lor militara...
Seara, pe la 9, am dat jos motocicleta de pe platforma, ne-am chinuit noi un pic in intuneric sa o pornim, da in afara unei tuse convulsive, motocicleta nu a vrut sa porneasca, nu s-a alimentat cu benzina. Probabil in week-end o sa dam jos carburatoarele sa le curatam, si rezervorul are ceva-ceva rugina in el, plus ca scartaie un segment atunci cand ii dam pedala.
Piticul lui Gabi, Matei, a fost destul de fericit de noua achizitie tot drumul ne-a intrebat cand dam jos motocicleta de pe remorca, sa o baraie si el un pic. Are tot timpul, numa sa i-o faca tac-su repede. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu